Pad Thai



Ingredienser:
  • 400 gram risnudlar (eller äggnudlar)
  • 700 g kyckling innerfiléer
  • 1 gul lök
  • 4 st salladslökar
  • 1 morot
  • 2 ägg (lättvispade)

Pad Thai såsen:
  • 2  msk fisksås
  • 3 msk ostronsås
  • 1-2 msk kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk vatten
  • Saften av 1 lime
  • 1- 2 chilifrukter
  • 2 tsk med socker

Garnering: Färsk koriander, hackade jordnötter & rostad lök (Ev. Sesam o soy majo)

Gör så här: 

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj av med kallt vatten.
  2. Blanda ihop såsen.
  3. Strimla kycklingen (lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) 
  4. Skär löken i tunna klyftor.
  5. Stimla salladslöken.
  6. Strimla morot.
  7. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen.
  8. Stek på medelstark värme i några minuter tills kycklingen fått färg.  
  9. Häll i resten av grönsakerna och stek tills de mjuknar.
  10. Häll på nudlar och såsen som blandats ihop innan.
  11. Vispa ägg och häll i.

Klart att servera.