Ingredienser:
- 400 gram risnudlar (eller äggnudlar)
- 700 g kyckling innerfiléer
- 1 gul lök
- 4 st salladslökar
- 1 morot
- 2 ägg (lättvispade)
Pad Thai såsen:
- 2 msk fisksås
- 3 msk ostronsås
- 1-2 msk kinesisk soja
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 msk vatten
- Saften av 1 lime
- 1- 2 chilifrukter
- 2 tsk med socker
Garnering: Färsk koriander, hackade jordnötter & rostad lök (Ev. Sesam o soy majo)
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Skölj av med kallt vatten.
- Blanda ihop såsen.
- Strimla kycklingen (lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann)
- Skär löken i tunna klyftor.
- Stimla salladslöken.
- Strimla morot.
- Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen.
- Stek på medelstark värme i några minuter tills kycklingen fått färg.
- Häll i resten av grönsakerna och stek tills de mjuknar.
- Häll på nudlar och såsen som blandats ihop innan.
- Vispa ägg och häll i.
Klart att servera.