Kycklingpasta


6 portioner

Ingredienser:

600 g kycklingfilé
1 pkt bacon

2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök (eller charlottenlök)
5 dl matgrädde (mjölk för att späda ut)
3 msk mjöl
0,5 dl riven parmesan
3 msk kycklingfond (eller kalvfond)
Salt och peppar
1 msk Flytande margarin, till stekning

6 portioner pasta
2 msk smör

Gör så här:
  • Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna tills det är mjukt. Lägg i en stor kastrull.
  • Klipp bacon i småbitar och stek knaprigt. Lägg i den stora kastrullen.
  • Skär kycklingen i munsbitar och stek så de får fin färg och är genomstekt.
  • Blanda lök, bacon och kycklig i kastrullen. Häll över mjöl och blanda.
  • Häll i matgrädde, fond, parmesan och kryddor och låt tjockna. Spä ut med mjölk vid behov.
  • Koka pasta.
  • Servera med parmesanost och basilika.