6 portioner
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök (eller charlottenlök)
5 dl matgrädde (mjölk för att späda ut)
3 msk mjöl
0,5 dl riven parmesan
3 msk kycklingfond (eller kalvfond)
Salt och peppar
1 msk Flytande margarin, till stekning
6 portioner pasta
2 msk smör
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna tills det är mjukt. Lägg i en stor kastrull.
- Klipp bacon i småbitar och stek knaprigt. Lägg i den stora kastrullen.
- Skär kycklingen i munsbitar och stek så de får fin färg och är genomstekt.
- Blanda lök, bacon och kycklig i kastrullen. Häll över mjöl och blanda.
- Häll i matgrädde, fond, parmesan och kryddor och låt tjockna. Spä ut med mjölk vid behov.
- Koka pasta.
- Servera med parmesanost och basilika.