Pad Thai

Ingredienser:
  • 400 gram risnudlar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 st charlottenlök (eller 2 gula lökar)
  • 8 st salladslökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 180 g böngroddar (färska)
  • 4 st ägg

Pad Thai såsen:
  • 1  msk fisksås
  • 1 1/2 msk ostronsås
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • Saften av 1 lime
  • 1- 2 chilifrukter
  • 1 tsk med socker
  • 2 1/2 dl  groddar
  • 2 ägg (lättvispade)

Garnering: Hackad färsk koriander & hackade jordnötter

Gör så här: 

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
  2. Strimla kycklingen (lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) 
  3. Hacka löken.
  4. Stimla salladslöken.
  5. Finhacka vitlöken.
  6. Strimla vitkål och morot.
  7. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen.
  8. Stek på medelstark värme i några minuter tills kycklingen fått färg.  
  9. Häll i resten av grönsakerna och stek tills de mjuknar.
  10. Häll på nudlar och såser som blandats ihop innan.
  11. Vispa ägg och häll i.

Klart att servera.