Crisptårta












Tårtbottnar:


  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 droppar ättika
  • 3 dl rice crispes
Gör så här:

  1. Vispa ägg, socker och ättika hårt och länge
  2. Rör sedan ned rice crispes i smeten. 
  3. Smörj ett bakplåtspapper och bred ut smeten.
  4. Grädda på en plåt eller i en långpanna i 125 grader ca 1,5 timmar.
  5. Dela tårtbotten medan den är varm och låt sedan svalna.

Kräm:


  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 125 g smör eller margarin
  • Frukt eller bär
  • 3-4 dl grädde
  • Färska jordgubbar eller annan frukt


Gör så här:
  1. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och grädde och koka upp. Obs! Var försiktig, den bränner gärna redan innan den kokar. Smakar den bränt får du göra ny. 
  2. När du tagit av kastrullen från plattan, rör du ner smör eller margarin och låt krämen kallna.
  3. Lägg krämen på ena halvan av tårtbotten och gärna frukt eller bär.
  4. Lägg på andra halvan.
  5. Garnera med grädde och frukt, gärna färska jordgubbar.