Tårtbottnar:
- 4 äggvitor
- 3 dl socker
- 2 droppar ättika
- 3 dl rice crispes
Gör så här:
- Vispa ägg, socker och ättika hårt och länge
- Rör sedan ned rice crispes i smeten.
- Smörj ett bakplåtspapper och bred ut smeten.
- Grädda på en plåt eller i en långpanna i 125 grader ca 1,5 timmar.
- Dela tårtbotten medan den är varm och låt sedan svalna.
Kräm:
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 125 g smör eller margarin
- Frukt eller bär
- 3-4 dl grädde
- Färska jordgubbar eller annan frukt
Gör så här:
- Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och grädde och koka upp. Obs! Var försiktig, den bränner gärna redan innan den kokar. Smakar den bränt får du göra ny.
- När du tagit av kastrullen från plattan, rör du ner smör eller margarin och låt krämen kallna.
- Lägg krämen på ena halvan av tårtbotten och gärna frukt eller bär.
- Lägg på andra halvan.
- Garnera med grädde och frukt, gärna färska jordgubbar.