Tillagningstid; ca 25 min
3 hg fläskfilé
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk margarin
1 gul lök
1 burk champinjoner (200g)
ca 1/2 hg rökt skinka
1 msk tomatpuré
1 dl svampspad + vatten
1 dl grädde
(Oliver)
Gör så här:
- Skär köttet i skivor
- Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar
- Brun på båda sidor i lite margarin i en stekpanna.
- Lägg över i en gryta.
- Bryn sen hackad lök och svamp och blnda med köttet.
- Vispa ur pannan med svampspad och vatten. Häll skyn i grytan.
- Klipp ner skika och tillsätt tomatpuré.
- Koka under lock ca 10 min.
- Späd med grädde mot slutet eller när grytan värms upp.
- Blanda ev. i skivade olikver.
- Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad med tomat och gurka.