Fläskfilégryta

Portioner: 3
Tillagningstid; ca 25 min

3 hg fläskfilé
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk margarin
1 gul lök
1 burk champinjoner (200g)
ca 1/2 hg rökt skinka
1 msk tomatpuré
1 dl svampspad + vatten
1 dl grädde
(Oliver)

Gör så här:

  1. Skär köttet i skivor
  2. Vänd dem i mjöl blandat med salt och peppar
  3. Brun på båda sidor i lite margarin i en stekpanna.
  4. Lägg över i en gryta.
  5. Bryn sen hackad lök och svamp och blnda med köttet.
  6. Vispa ur pannan med svampspad och vatten. Häll skyn i grytan.
  7. Klipp ner skika och tillsätt tomatpuré.
  8. Koka under lock ca 10 min.
  9. Späd med grädde mot slutet eller när grytan värms upp.
  10. Blanda ev. i skivade olikver.
  11. Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad med tomat och gurka.