Gulasch

Portioner: 4

400 g nötkött
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
1 msk olivolja
1 l köttbuljong (tärning + vatten)
1/2 skalet av citron
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré

Till servering:
2 dl lätt crème fraiche
3 msk finskuren gräslök eller persilja (valfritt)

Gör så här:

  1. Tärna kött paprika och lök.
  2. Bryn köttm, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta.
  3. Häll på buljonen när köttet fått färg. Låt buljongen koka upp.
  4. Finhacka citronskal och vitlökssklyftor. Blanda med smöret.
  5. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén.
  6. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar.
  7. Soppan är klar när köttet nästan faller sönder.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Servera soppan med crème fraiche och finskuren gräslök.