Gratinerad hummer

























Ingredienser för 4 personer:

2 humrar, ca 300 gr st
100 g champinjoner
2 msk konjak

Gratängsås:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 st äggula
1/2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar

Gratinering:
riven ost

Gör så här:

  1. Klyv hummern. Använd skalhalvorna till servering.
  2. Skär hummer och champinjon i 1 cm stora bitar.
  3. Reducera champinjon och konjak. Lägg i hummern mot slutet.
  4. Fräs smör, rör i mjöl och späd med grädde. Koka ca 5 min.
  5. Rör i en äggula i taget. Tillsätt ost, salt och peppar.
  6. Lägg i sås, hummer/champinjon, sås och strö ost i skalhalvorna.
  7. Gratinera 8-10 min i 250 °C.