Kokos-mums



Bildresultat för kokosmums

Du behöver en form, ca. 20 x 30 cm. Det blir 25-30 kokosmums beroende på hur stora du skär dem.

Laktosfria, glutenfria

Ingredienser:


1 äggvita
4 1/2 dl socker
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten

4 dl kokos
2 msk kakao

Gör så här:

  1. Blanda ihop kallt vatten, äggvita, socker, florsocker och vaniljsocker.
  2. Koka upp 1,5 dl vatten och ta kastrullen från plattan.
  3. Lös upp gelantinpulvret.
  4. Häll ner i smeten och vispa hårt i 25 min.
  5. Blanda cocos och kakao i en skål.
  6. Strö lite av cocsblandningen i en form (ca 30 x 25 cm) med bakplåtspapper.
  7. Häll i smeten.
  8. Strö över resten av cocosblandningen.
  9. Låt stå kallt i 1 dygn.
Går bra att frysa, behöver inte tinas när man tar fram.