Du behöver en form, ca. 20 x 30 cm. Det blir 25-30 kokosmums beroende på hur stora du skär dem.
Laktosfria, glutenfria
Ingredienser:
1 äggvita
4 1/2 dl socker
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten
4 dl kokos
2 msk kakao
Gör så här:
- Blanda ihop kallt vatten, äggvita, socker, florsocker och vaniljsocker.
- Koka upp 1,5 dl vatten och ta kastrullen från plattan.
- Lös upp gelantinpulvret.
- Häll ner i smeten och vispa hårt i 25 min.
- Blanda cocos och kakao i en skål.
- Strö lite av cocsblandningen i en form (ca 30 x 25 cm) med bakplåtspapper.
- Häll i smeten.
- Strö över resten av cocosblandningen.
- Låt stå kallt i 1 dygn.
Går bra att frysa, behöver inte tinas när man tar fram.