De fungerar utmärkt att servera som en liten förrätt eller som en del i en middag med plockmat. Det tar lite tid att baka i ugnen och vänta på att de ska svalna, vänta tills de blivit kalla annars gör det ont i fingrarna, varmt! Men det är väll värt väntan för de blir väldigt goda, så se till att du gör många :)
- medelstora runda potatisar
- bacon
- riven cheddarost
- olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och skrubba potatisen ordentligt, och torka den torr.
- Pensla potatisen med lite olivolja på utsidan, baka dem mitt i ugnen i ca 1 timme, tiden beror förståss på hur stora potatisen är, de är klara då en sticka går rakt igenom utan större motstånd.
- Låt potatisen svalna ordentligt.
- Dela potatisen på mitten och gröp ur den, men lämna ca en halv centimeter kvar så att skalet håller i hop.
- Pensla både in och utsida av de urgröpta potatisarna med olivolja, grilla dem några minuter per sida i ugnen så att de får färg på insidan och blir lite knapriga.
- Under tiden så stek baconet knaprigt.
- När potatisen fått färg, fyll den med bacon smulor och riven cheddarost.
- Gratinera i ugnen tills osten smällt och fått lite färg.
- Servera med gräddfil eller blue cheese dipp.